Fijuk sajam + Lady K, Dekadenca, Indi'saisi
Mar
8
5:00 PM17:00

Fijuk sajam + Lady K, Dekadenca, Indi'saisi

Dreg stiže na Fijuk! Dive i divovi beogradske dreg scene nastupaju za vas na dan žena na najraznovrsnijem sajmu stripova i grafika u Beogradu, Srbiji... Jugi... Od ženstvenog plesa do mizoginog besa, od lipsinka do pevanja sa falšom bez pardona i stresa, ove gigantkinje i gigatroni znaju da će vas ostaviti bez daha. Počinjemo sa programom, kao što ste i navikli, u 5-ak u 5, u Imago klubu, 8. marta.

View Event →
DIVAS NIGHT / Subota 26. januar / Kafe Šupa
Jan
26
9:00 PM21:00

DIVAS NIGHT / Subota 26. januar / Kafe Šupa

(Katarina Rankovic) Lady K + Dekadenca je dvojac koji sarađuje već par godina. Uz jedan klavir i dva mikrofona, vode vas popularnim pesmama kroz svoje latentne ljubavi i egzotične putešestvije!
Ovog januara njihov dom je Kafe Šupa Кафе Шупа, a zadata tema je post-praznično rasplamsavanje i latentno prizivanje prolećne euforije!

View Event →
Kaygie: Drag Show
Dec
16
7:00 PM19:00

Kaygie: Drag Show

U toku ove godine proslavili smo sve dugine boje na raznim mestima sa divnim ljudima, a ovaj put zaokružujemo ovu šarenoliku godinu uz proslavu prvog rođendana kućice #KayGie duo dreg kraljica među svojim najbližima!🦄🌈
Osim simbolične proslave rođendana, očekuje nas program sa nastupima naših vrednih dreg kraljica koje su se i ove godine svojim radom i angažovanjem potrudile da naša scena nastavi da cveta u Beogradu: 🌺🌹🌷🌸

View Event →
BeFem Festival 2018
Dec
2
8:00 PM20:00

BeFem Festival 2018

20:00‒21:00 ◊ Dekadenca i Markiza de Sada predstavljaju: NA IVICI NERVNOG SLOMA (dole)
Kroz formu talk show-a, tombole i edukativnog TV programa, etablirane zvezde beogradskog noćnog
zivota Dekadenca i Markiza De Sada predstaviće se u novom ruhu publici BeFema. Uz obilje smeha, strasti
i emocija, ove vrsne zabavljačice snabdeće vas savetima za domaćinstvo, ekskluzivnim gostovanjima,
kao i najefikasnijim alatima za dekonstrukciju patrijarhata.
Pripremite vaše beležnice i stavite vaše omiljene naušnice. Od ove dve žene možete naučiti svašta ‒ pa
čak i to kako se pravilno nanosi ruž ili u restoranu naručuje najfinija pašta!

View Event →
Socijalistički disko - Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese
Nov
8
7:00 PM19:00

Socijalistički disko - Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese

Muzej Jugoslavije i KC Grad pozivaju vas na promociju muzičke kompilacije i projekta
Socijalistički disko – Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese 1977–1987.

U četvrtak 8. novembra, s početkom u 19 časova, u Kulturnom centru Grad biće održana promocija ploče, muzičke kompilacije i projekta Socijalistički disko – Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese 1977–1987.

View Event →
KayGie: Drag Up Your Life All Stars
Nov
3
7:00 PM19:00

KayGie: Drag Up Your Life All Stars

Uz podršku lokalnih dreg kraljica otvaramo prostor za sve one koji bi probali potpuno dreg iskustvo – šminka, odeća, performans. 
Broj mesta za prijavu je ograničen zbog materijala i vremena. Za one koji/e su zainteresovani/e da probaju dreg iskustvo, mogu se prijaviti na fejsbuk ili instagram profilu KayGie.
Program vodi naša omiljena kabare majka i divine diva Dekadenca!

View Event →
Radost Ludost 9! Joyfulness Craziness 9!
Sep
8
8:00 PM20:00

Radost Ludost 9! Joyfulness Craziness 9!

Leto nas raduje, nekad dešavanja pomeramo jer nas i iznenađuje. Zato u septembru, već deveti put u organizaciji Rekonstrukcije Ženski fond, održava se Radost ludost, manifestacija koja kreira javne prostore za razmenu, druženje, solidarne akcije i umrežavanje – subota 8.septembar u 20:00!
Ove godine spremite se za opuštanje, radovanje, druženje i promišljanje. Čekaju vas umetnice, kolektivi, bendovi i radionice za svako srce za sve generacije!
U ULIČNOJ GALERIJI, oživljenom gradskom prolazu koji će ugostiti raznolike umetničke prakse RADOST LUDOST 9 nudi celovečernje druženje!
Veče počinje sa bendovima koji su nastali na Rok kampu za devojčice!
Plovimo zatim sa Lady K + Dekadenca u noć do horizonta, a tamo nas čeka pravo osveženje The Bestbeat !
Kormilo sve vreme ima naša draga Dj-ina Nataša Vranić koja nas uz latino zvuke vadi iz svake muke!
Na palubi imamo i zanimljive stvari a to je TKV koja grafit pravi, a tu okolo Poi se sprema i HuliHop ne drema jer Ivka Koraksić nas okreće dok glava trepće!
Radost ludost podržava izložbu Ulične galerije Surprise , umetnika Nemanja Golijanin.
Veče je zamišljeno da je opušteno, i ko hoće u Cakanu našu donatorsku kutiju nešto da ubaci, neće mu/joj se zameriti, jer sve ide za stipendije Žarana Papić!
Vidimo se jer ovo veče je za ljubav i radovanje!

View Event →
Wyrd Sisters
May
6
7:00 PM19:00

Wyrd Sisters

Veče klasične dreg zabave koje samo za vas pripremaju tri beogradska dreg kvina - DekadencaDajana Ho i Valerie Candy. Ovog puta tema večeri su britanske pop dive, koje prevazilaze granice prostora i vremena!

This evening of classical drag entertainment has been prepared only for you by three Belgrade drag performers - Dekadenca, Dajana Ho and Valerie Candy. This time, the theme of the evening are the British pop divas, who are surpassing boundaries of space and time!

View Event →
DIVAS NIGHT
Apr
28
8:00 PM20:00

DIVAS NIGHT

LadyK i Dekadenca, samo za vas, spremaju DIVAS NIGHT / Walpurgisnacht!
Rezervacije fb page inbox
Muzicki dinar - 100rsd
~~~~~~~~~~~~~~~~
#LadyK #Dekadenca
#HumanWoman #DragQueen
#Live #Singing #Cabaret #Vaudeville #LiveShow #Pianist #Singers
#Kitsch #Camp #Glamour #Pop #Jazz #Showtunes
#DIVASNIGHT #Walpurgisnacht
#Ljutic #Belgrade #Serbia #April #2k18

View Event →
RPDR Balkan: Belgrade’s RPDR Viewing Party S10 Premiere
Mar
23
7:00 PM19:00

RPDR Balkan: Belgrade’s RPDR Viewing Party S10 Premiere

RPDR Serbia startovala je svoje motore pre tačno godinu dana, a od ove nedelje RPDR Balkan pobeđuje!

Nakon uspešno organizovanog kolektivnog gledanja dve sezone popkulturnog fenomena RuPaul's Drag Race u Beogradu, udruženim snagama sa entuzijastima iz Zagreba, oformljena je regionalna organizacija koja će paralelno održavati RPDR Viewing Parties.

(RPDR Balkan:RuPaul's Drag Race S10 Premiere Zagreb Viewing Partyodržava se ovog petka u klubu Pločnik!) 

Belgrade's RPDR Viewing Party nastavlja da prati šta se dešava i u Tajlandskoj verziji šoua, pri čemu glavni fokus ostavlja na ulazak novih takmičarki u Werk room i nastup domaće dreg kraljice u KC Gradu.

19:00 DR Thailand S01E04
20:00 Dekadenca PERFORMANCE
20:30 RPDR Season 10 PREMIERE

Ulaz je BESPLATAN! 

Za sve dodatne informacije, snimke prethodnih okupljanja, aktuelne mimove i gifove, posetite Facebook grupu i Instagram profil.fb.com/groups/RPDRBalkan i instagram.com/RPDRBalkan

View Event →
Wyrd Sisters / Nedelja, 14. januar, 20h / KC Grad
Jan
14
7:00 PM19:00

Wyrd Sisters / Nedelja, 14. januar, 20h / KC Grad

#WyrdSisters i ove godine u vašem KC Gradu! Veče klasične dreg zabave koje samo za vas pripremaju tri beogradska dreg kvina - DekadencaDajana Ho i Valerie Candy. Ovog puta tema večeri je slobodna, razuzdana i pomalo međudimenzionalna.

Posebne gošće ove večeri su sveža krv beogradske dreg scene: Golden Orb i Karma Geddonia, koje su predstavnice jednog svežeg kolektiva House of K.G, potom crnogorska fascinacija Ostroga Mi, kao i plesna kraljica Georgina Taylor. Na bis nam dolazi i prva hrvatska dreg kvin Galaxy Diva.

Voditeljka večeri - Markiza De Sada.

Pre i posle centralnog programa za vas muziku pušta mandymendi.

Početak programa u 20h. Ulaz 200din.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dekadenca | www.dekadenca.com

Dajana Ho | www.fb.com/princesadajanaho

Valerie Candy | www.instagram.com/valerie.candy

Markiza De Sada | www.fb.com/markizadesada

Galaxy Diva | www.fb.com/GalakticnaZvezdana

Golden Orb | www.instagram.com/kay.gie/
Dolazi sa planete Nibiru i svoju inspiraciju pronalazi u raznim svakodnevnim spiritualnum razgovorima. Na planetu Zemlju je došla kao oblak kosmičke energije i svoj unutrašnji mir pronašla u paukovoj mreži, odakle je i preuzela svoju zemaljsku formu. Mnogi bogovi i boginje su pili njen zlatni nektar otrova i zauvek ostali žedni za još, zahtevajući da sadrže i pripitome njenu energiju. Orb nije želela da bude deo toga, zbog čega je nazvana kraljicom mističnosti, večno gradeći svoju zlatnu paukovu mrežu.

Karma Geddonia | www.instagram.com/kay.gie/
Rođena iz fenomena „karmageddon“, Karma je tvoja omiljena web-cam devojka na ekranu u hentai odseku amaterske pornografije. Postmoderna, freelance, savim obična, oštra kao nož, gorko-slatka, panseksualna gejmerka i krosdreserka žedna strasti i krvi, Karma se često susreće sa spektrumom ludila koji se odražava u njenim očima. I dok se ona može naći u različitim oblicima i dimenzijama, jedno je sigurno – Indulge this loose cannon and you’ll meet your Karma!

Ostroga Mi | www.instagram.com/ostroga_mi/
Ćerka luksuznog patriote Crnogorca, poznatog nikšićkog kriminalca, koji ju je imenovao, i majke, bivše ciganke, koja je pobjegla od svojih ciganskih korjena da bi bila dobra i poštena hrišcanka. Ostroga, kao moderna Crnogorka, uspjeva da sklopi patrijarhalno hrišćanstvo i slobodu ciganske magije koju je naslijedila od svoje babe Kasandre, čuvene gatare. Od nje je takođe naslijedila svoj talenat za gatanje, pravljenje kolača i naravno ples i pjevanje. Sa svojih 18 ona već ulazi u krizu jer pokušava da ispuni očekivanja svojih roditelja i nađe muža (poželjno vođa navijača Zvezde, Arkanov sin bi bio sasvim ok) kojem će da rađa sinove i bude dobra domaćica i da ostvari svoju želju samostalne edukovane žene poštenog biznismena koji je u tajnosti veliki kriminalac. Kako se njena priča odvija, pratite je na Instagramu @ostroga_mi da saznate...

Georgina Taylor | www.instagram.com/tailorgeorgina/
Miss Georgina Tailor ( /dʒɔːˈdʒiːnə/ /ˈteɪlə(r)/ ) je spoj apstraktne umetnosti koji datira iz ‘’Club Kid‘’ pokreta osnovanog tokom kasnih ‘80tih, kao i velikog uticaja Evrovizijske drame i kiča. Dizajner i tvrdoglavi perfekcionista koji osmišlja svaki delić pre prezentovanja ali takodje i veliki zaljubljenik u kreativni haos.

mandymendi |
Pola crvenokosa, pola kokos. Svoju muziku bi najradije okarakterisalalast.fm tagom: "papazjanija/electronic/pop/alternative/rock/hiphop/dance/soundtrack/oldies/indie/rnb/parlafon.g ramofon.jugoton.regeton"

View Event →
Skopje Pride Weekend 2017 - Транс-Формации
Jun
25
8:30 PM20:30

Skopje Pride Weekend 2017 - Транс-Формации

Dear friends, we have the greatest honor to announce the programme for this year’s Skopje Pride Weekend – TRANS-FORMATIONS.

The goal of the Weekend is to create and promote non-normative forms of worldmaking, that is to say relations, affects, identity positions, bodily styles and sensibilities that have been marked, by the heteronormative, nationalistic and neoliberal capitalist context, as queer and failures.
The leading idea for this year's Pride Weekend is TRANS-FORMATIONS. Setting this theme, we want to open to problematization the different social and cultural norms that frame and naturalize human's bodies, in particular by setting gender and sexuality as core axes of embodiment, as well as investigate the possibilities for resistance and slipping through the grids of normativity, starting from the body itself. Presenting different cultural and art practices we aim to expose the body as open materiality whose capacities are transformable and open to modifiable horizons of multiple and differing possibilities, crossing the binary and rigid frames of the gender and sexual apparatus. 

The final programme for this year’s Weekend includes:

22.06 (Thursday) Mala Stanica – National Gallery of the Republic of Macedonia
20:30 EXPEAUSITIONS – Exhibition by Cassils (CAN)

23.06 (Friday) Kino Kultura
21:00 Performance by Hélène Bee and Victor Marzouk (FRA) - “Metagender”

24.06 (Saturday) 
12:00 – 16:00 (Kino Kultura)
Butoh King Workshop with DOLORES K. (Hélène Bee and Victor Marzouk) (FRA) 

17:00 (Mala Stanica)
Public Lecture by Dominic Johnson (UK) – “IT HURTS: Art, Performance, and Pain”

00:00 (Night Club Epicentar)
Club performance by Aèrea Negrot/BPitch Control
Sonja Ismail (MKD)
THE MOUNTAIN (NL)
Photo Exhibition “Through the Eyes of the Margins)

25.06 (Sunday)
20:30 (Kino Kultura)
Drag Cabaret “Ephemeral Confessions: Songs on Decadence, Glamour, Vices, Love and Hatred” (SRB)


Skopje Pride Weekend 2017 has been supported by USAID, FOSM, Heinrich Böll Foundation and Sigrid Rausing Trust.

View Event →
Larger Than Life Ladies / 21.06. / Kc Grad
Jun
21
7:00 PM19:00

Larger Than Life Ladies / 21.06. / Kc Grad

Dame veće od života! Slavimo ikonične dive, žene zaslužne za (pop) kulturu današnjice!
Kroz pesmu želimo da vam prenesemo energiju i otelotvorimo neke od njih.
Ovog puta, vodimo vas kroz celuloidne živote filmskih diva i njihove muzike!

Kabaretsko veče u Kulturnom Centru Grad, za vas spremaju i za vas nastupaju:
Dekadenca, Dajana Ho, Miss Matilda, Ljubičica i Persona B
Pijanistkinja: Lady K
Muzička podrška pre i posle programa: mandymendi

Sreda, 21. jun.
Program počinje u 20h.
Ulaz: 300din
------
Ladies larger than life! Celebrating iconic divas, women responsible for the (pop) culture of today!
We'd like to to embody them and serve you their energy through their songs.
This time, we'll take you on a journey through the lives of celluloid divas and their music!

Cabaret evening at Cultural Center Grad, prepared for you by:
Dekadenca, Dajana Ho, Miss Matilda, Ljubičica i Persona B
Pianist: Lady K
Music support before and after the program: mandymendi

Wednesday, 21st June
Program starts at 20h.
Entrance fee: 300rsd

View Event →
Wyrd Sisters / Sreda 17. maj, 20h / Kc Grad
May
17
8:00 PM20:00

Wyrd Sisters / Sreda 17. maj, 20h / Kc Grad

#WyrdSisters i ovog meseca u vašem KC Gradu! Veče klasične dreg zabave koje samo za vas pripremaju tri beogradska dreg kvina -DekadencaDajana Ho i Valerie Candy. Ovog puta, pripremaju za vas omaž ex-Yu divama iz vremena minulih!
Posebna gošća ove večeri, prva beogradska dreg kraljica, Viva la Diva.
Voditeljka večeri - Markiza De Sada.
Pre i posle centralnog programa za vas muziku pušta mandymendi. Početak programa u 21h. Ulaz 300din

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dekadenca | www.dekadenca.com
Dajana Ho | www.fb.com/princesadajanaho Valerie Candy |www.instagram.com/valerie.candy Markiza De Sada |www.fb.com/markizadesada

Viva la Diva |
Drag kraljica-trans-queer performerka, započela karijeru u predškolskom periodu (koja se dalje razvija tokom pohađanja osnovne škole, kada na pr. učestvuje na takmičenjima poput "Zlatne sirene"), iako se kao njen prvi zvanični "wanna be a diva" pokušaj računa javni nastup na Ženskim studijama. Iako nazivana nju ejdž marksistkinjom i feministkinjom sa dlakavim nogama (što je samo ponekad odgovaralo istini), od tada je često nastupala samostalno i u okviru različitih predstava, festivala, kolektiva, u zemlji i inostranstvu. U vidu kemp satire preispituje postojeće rodne uloge, razne političke i druge teme. Uglavnom penzionisana ali imajući u vidu penzije diva u Srbiji - ponekad se pojavi na sceni.

mandymendi |
Pola crvenokosa, pola kokos. Svoju muziku bi najradije okarakterisalalast.fm tagom: "papazjanija/ electronic/ pop/ alternative/ rock/ hiphop/ dance/ soundtrack/ oldies/ indie/ rnb/ parlafon.gramofon.jugoton.regeton"

View Event →
ESC + RPDR Viewing PARTY | all night long
May
13
to May 14

ESC + RPDR Viewing PARTY | all night long

Od marta ove godine, u KC Gradu kolektivno se gleda famozni šou RuPaul’s Drag Race uz nastupe lokalnih dreg kraljica. U subotu, 13. maja, finale je još jednog šljokičavog televizijskog spektakla, te je odlučeno da se napravi poseban Viewing Party.

Veče počinjemo u 19h kada ćemo uz Pink Lemonade gledati bonus delove prethodne epizode i novu, emitovanu samo nekoliko sati pre toga. Od 21h ćemo glasno i strasno pratiti predstavnike evropskih zemalja, njihove pop uzdanice, vrtoglave koreografije, drečave kostime i sve ostalo što podrazumeva Evrovizija. Do kraja glasanja ulaz će biti besplatan, nakon čega ulazimo u noćni deo programa. 

RPDR Serbia DJs (Alek i Vojkan) puštaće najveće evrovizijske, ali i hitove takmičara koji su prošli kroz RuPaul’s Drag Race. Besramna guilty pleasure kolekcija uključuje podjednako Sakisa i Alasku, a poseban začin biće lipsync izvedbe hitova koje ste mislili da nikada nećete čuti u klubu. 

Više informacija na fb.com/groups/RPDRserbia

1900 RPDR UNTUCKED + BONUS S09E07
2000 Aleks Elektra performance
2015 RPDR S09E08
2100 Eurovison Song Contest 2017 finale
0000 RPDR + ESC Party


---------------------------------------------------------------
Since March this year, we have been gathering at KC Grad every Saturday to watch the current season of RuPaul's Drag Race and enjoy the performances of local drag queens. On May 13th we will be watching another fabulous event - Eurovision Song Contest and then party through the whole night. 

RuPaul's Drag Race Viewing Party will begin at 7pm and will continue into a ESC Live Finals Viewing Party, which will be followed by a club night filled with songs recorded by the RPDR alumni, mashed with the greatest Eurovision hits with local drag queens lipsyncing some of them.

View Event →
RPDR Serbia: RuPaul’s Drag Race S09e07 Viewing Party
May
6
8:00 PM20:00

RPDR Serbia: RuPaul’s Drag Race S09e07 Viewing Party

RPDR Serbia tim je entuzijasta koji od početka emitovanja devete sezone famoznog šoua RuPaul's Drag Race, subotom od 20h u KC Gradu priređuje kolektivno gledanje poslednje epizode, bonus delova prethodne, ali i nastupe lokalnih dreg kraljica. 

Ove subote domaćica je Dekadenca! Ovu damu domaća publika dobro zna po fabuloznim kabaretskim večerima koje u istom prostoru redovno organizuje sa svojim sestrama. Ona je tu da upre prstom u ženu mačku, a onda i lipsinkuje hit koji je Eartha Kitt snimila na turskom. Dekadenca, kao proizvod velike ljubavi prema sceni, mjuziklu, brodvejskim i holivudskim divama, predstavljala se i kroz repertorar kultnog benda ABBA, omaž Dalili, ali i aktuelne hitove sa top lista. 
Svojim nastupom pokazuje kako je dreg forma umetnosti koja obuhvata scenski pokret, glumu, slikanje i pevanje, te nam je veliko zadovoljstvo što će još jednom upriličiti gledanje RPDRa. 

- 20:00 RPDR S09E06 BONUS: Unaired
- 20:15 RPDR S09E06 Untucked
- 20:45 Dekadenca lipsync
- 21:00 RPDR S09E07 + Pink Lemonade Break
- 21:45 RUkapitulacija


Ulaz: BESPLATAN

Za RUfleksije, više informacija, aktuelnih mimova i gifova posetite RPDR Serbia:
www.fb.com/groups/rpdrserbia

View Event →
Je Suis Dalida – omaž divi, boginji i inspiraciji
May
3
9:00 PM21:00

Je Suis Dalida – omaž divi, boginji i inspiraciji

U egzotičnom, bučnom i prašnjavom Kairu, davnih tridesetih godina minulog veka rođena je jedna od najautentičnijih diva modernog vremena. Prepoznatljivog, gotovo božanskog glasa i kose, kao zvezda zanosne lepote i ikoničnog stila, Dalida je decenijama žarila i palila pozornice širom sveta.

Neverovatna jezička i žanrovska prilagodljivost činili su je izvođačicom najvišeg ranga sa jednim od najbogatijih diskografskih kataloga u istoriji pop muzike - od laganih šansona kasnih pedestih, preko pučkih italijanskih kancona, setnih pop balada, sve do najrazličitijih etno interpretacija i konačno, neozaboravnih disko himni.

Uprkos vrtoglavom uspehu, statusu disko i gej ikone, strahovitoj posvećenosti publike, neverovatnom broju obožavatelja širom sveta i nizu prestižnih nagradi, Dalidin život bio je ophrvan tragedijom. Smrti ljubavnika su se neprekidno nizale, jedna nesreća stizala je drugu, činilo se kao da je reč o kletvi. Dalida je pokušala naći utehu ne samo u muzici i na sceni, već i u prijateljima, čitanju i filozofiji, filmu i putovanjima, no uprkos stalnim naporima da savlada depresiju i pronađe egzistencijalni mir, 3. maja 1987. godine za nju život postaje konačno nepodnošljiv i izvršila je samubistvo. Tačno trideset godina kasnije, grupa beogradskih performera održaće omaž ovoj tragičnoj femme fatale, podsetiti na njen sjaj i dodatno podvući njenu autentičnost i značaj.

Kroz raspevani program večeri i život ove velike dive vodiće vas neodoljivaMarkiza De Sada i šarmantni mangup illillillillill, dok će uz klavirsku pratnju Fritza Kleina i Lady K, Dalidine numere izvoditi fabulozna Dekadenca, ekscentrična Viva la Diva, pomahnitala Johana Helmut Kol i senzualnaDajana Ho.


početak u 21h / preporučena donacija: 200 RSD
#JeSuisDalida

View Event →