Back to All Events

Efemerne Audio Pinjate, Radio Drama u Tri Čina ★ Premijera!

  • Radio Beograd 2 2 Hilandarska Beograd Serbia (map)

Efemerne Konfesije predstavljaju: EFEMERNE AUDIO PINJATE - Radio Dramu u tri Čina, sa premijernim emitovanjem u okviru Drame Trećeg Programa na talasima Radio Beograd 2, u subotu, 30. marta od 21h!

★ Iz pera Vaše spisateljice:

U magnovenju javi se fantastična ideja kao zbir različitih podsvesnih asocijacija i konzumacije raznoraznih biljnih vrsta iz bulevarskih aleja. Odluka da sve to zabeležim u formi radio drame u tri čina beše podstaknuta bliskim mi karakterima i vožnji na leđima južnoameričke lame. O smislu teško da će biti reči, ali duboko verujem u to da ovaj sadržaj mentalno leči. Oh da, kako bi bilo jasno otkud mi u golemom Svemiru, treći čin objašnjava jasno; stoga Efemerne Audio Pinjate opisuju dogodovštine trupe ocvalih budala pre intergalaktičkog putovanja sasvim slasno.

Zauvek Vaša,
Markiza De Sada

★ EKSPLIKACIJA ZA STRUČNJAKE:

Radio drama u tri čina proizašla je iz projekta Efemerne konfesije i praktično predstavlja nastavak performansa izvedenih nekoliko godina unazad. Reč je o specifičnom kolažnom postupku koji svoje (literarno) uporište nalazi najpre u Beketovom i Joneskovom teatru apsurda. Sam tekst pored autorskih replika objedinjuje adaptirane songove korišćene u dosadašnjim performansima, autentične citate velikih mislilaca (Konfučije, Karl Marks, Marija Kiri, Virdžinija Vulf), kao i poeziju Bore Ćosića i Rejmonda Karvera.

Obilje referenci iz popularne kulture, istorije ili filozofije u funkciji su kritičke artikulacije apsurdnosti svakodnevice, te se ova neobična triologija pisana za radijski format može posmatrati kao niz alegoričnih slika savremenosti ispunjenih cinizmom, skepsom i svakako humorom.

“EFEMERNE AUDIO PINJATE, Radio Dramu u tri Čina” izvode: Ah Ahilej Aj kao narator, Markiza De Sada, Dekadenca, Johana Helmut Kol, Fric Klajn, Dajana H∞S, Valerie Candy, Viva La Diva, Darlin Brando, Zed Zeldić Zed i specijalni gost, Sestra Mlaćenica kao Efemerna pojava.

★ UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE odnosno SLUŠANJE:

Efemerne Audio Pinjate biće emitovana u okviru Drame Trećeg programa na frekvencijama Radio Beograda 2 (97.6 MHz / FM Stereo) u subotu 30. marta .2019 sa početkom u 21h. Za slušaoce će biti dostupna i online kako uživo, tako i 72 sata nakon premijere putem servisa RTS PLANETA (https://rtsplaneta.rs/ - potrebno je samo se registrovati).

★★★★★

Kolektiv Efemernih Konfesija insistira na hibridnoj scensko-muzičko formi koja ne samo da referira na čitav spektar istorijskih primera performansa u čijem fokusu jeste čin preoblačenja, integriše sve oblike drag izraza na jednom mestu, već i kritički artikuliše dnevno-političku stvarnost. Performans EK je promišljen u odnosu na leve ideje ukidanja hijerarhije, solidarnosti i kolektivnog duha, te može biti posmatran u svetlu potencijalno nove produkcije znanja o emancipatorskim praksama dekonstrukcije rodnih, klasnih I društvenih uloga.

Earlier Event: March 17
DIVAS NIGHT / 17.03. / 21h