Wyrd Sisters • DEV9T
Jun
14
10:00 PM22:00

Wyrd Sisters • DEV9T

  • Ciglana Klub Ljubitelja Teske Industrije (map)
  • Google Calendar ICS

#WyrdSisters, neformalni kolektiv mešovitog tipa, nakon brojnih nastupa po raznim kulturnim centrima, korporativnim koktelima i galerijama dolazi samo za vas na Dev9t festival!
Iako je sastav kojim se ovi dreg performeri prezentuju prilično fluidan, ovaj put za vas ipak nastupaju Dekadenca, Valerie Candy i Alex Elektra - spremivši niz pop hitova pop diva za ovaj pop-up nastup!
#Alhemija #StvarajDalje

View Event →
Wyrd Sisters na Mikser festivalu
May
24
to May 25

Wyrd Sisters na Mikser festivalu

Wyrd Sisters, neformalni kolektiv mešovitog tipa, nakon brojnih nastupa po raznim kulturnim centrima, korporativnim koktelima i galerijama dolazi samo za vas na Mikser festival u Dorćol Platz!

Iako je sastav kojim se ovi dreg performeri prezentuju prilično fluidan, ovaj put za vas ipak nastupaju Dekadenca, Markiza De Sada i Valerie Candy – spremivši niz pop hitova pop diva za ovaj pop-up nastup!

View Event →
Izložba Drama Queens of FIST 14
May
23
to May 30

Izložba Drama Queens of FIST 14

23. maja u 19h u glavnom holu UK Stari grad (Parobrod) otvara se izložba serije fotografija čiji je autor vizuelni umetnik Filip Rađenović / Uma Killix, na kojima će biti predstavljen finalni izgled dreg performera-polaznika i mentora DRAMA QUEEN programa.
Deo postavke čine i fotografije procesa rada u okviru radionica, koji su zabeležile studentkinje Fotografije na FPU i Kamere na FDU.

View Event →
Poslednja šansa sa Dekadencom i Markizom De Sadom
May
19
8:00 PM20:00

Poslednja šansa sa Dekadencom i Markizom De Sadom

🐶 POSLEDNJA ŠANSA 🐶
Nedelja, 19. maj // 20h
Etablirane zvezde beogradskog noćnog života Dekadenca i @Markiza_De_Sada predstaviće potpuno novi šou odnosno splet igara na sreću, ovom prilikom jednostavno nazvane DINGO, za sve one željne rizika, histerije, drame i dobre zavrzlame.
Od publike čarobnog nam @dimsam___ očekujemo maksimalnu participaciju, a srećnice ili srećnici će zasluženo osvojiti neku od vrednih nagrada – večeru za dvoje, tortu, bocu vina ili možda epilaciju.

View Event →
Tribina: Pozorište i dreg / DRAMA QUEEN program 14. FIST-a
May
4
7:00 PM19:00

Tribina: Pozorište i dreg / DRAMA QUEEN program 14. FIST-a

⚡SUBOTA 4.5, 19:00h, UK STARI GRAD, KAPETAN MIŠINA 6A⚡
Razgovor o brojnim zajedničkim tačkama pozorišta i drega, kao što su podražavanje, prerušavanje, izvođenje, publika, uloge i iluzija, a sama zamena rodnih uloga i identiteta koja je pojava koja se kroz istoriju pozorišta pojavljuje iznova i iznova, počev od boga Dionisa, antičkog zaštitnika pozorišta, koji je voleo da koketira sa svojom ženskom prirodom, da se pojavljuje u ženskim haljinama sa dugim plavim uvojcima, preko prakse da muški glumci tumače i muške i ženske uloge u antičkom i elizabetanskom pozorištu, do japanskog Кabuki pozorišta i mnogih savremenih pozorišnih praksi.
O povezanosti drega i pozorišta, njihovim razlikama, različitoj percepciji od strane publike i javnosti, tretmanu identiteta i roda i drugim temama govoriće:
Irena Ristić, profesorka, psihološkinja i rediteljka
Ivan Medenica, profesor, teatrolog i pozorišni kritičar
Andrej Ostroški / Dekadenca, dreg performer
Moderira: Ognjen Obradović, asistent na FDU

View Event →
KayGie: Drag Show + Party!
Apr
20
8:00 PM20:00

KayGie: Drag Show + Party!

Nastavljamo sa našim dreg avanturama i u proleću polako se budimo u cvetnoj atmosferi slaveći 10 godina Kulturnog centra Grad i njihove neizmerne podrške za dreg kulturu!❤️

🌿 Ovaj put ćemo 4.20. proslaviti i družiti se uz dreg šou i prateću žurku do ranih jutarnjih časova uz najveće pop hitove do sada sa najvećom kvir scenom u Beogradu – 👠 očekuju nas nastupi naših lokalnih dreg kraljica.

View Event →
Javni čas crtanja #9: Leonardo da Vinči/Drag kolektiv
Apr
20
4:00 PM16:00

Javni čas crtanja #9: Leonardo da Vinči/Drag kolektiv

Ukoliko vam je previše komplikovano da mesec dana unapred rezervišete kartu za posetu crkvi Santa Maria delle Grazie u Milanu u kojoj se nalazi Da Vinci-jeva eksperimentalna slika Tajna večera, dođite na deveti javni čas crtanja po modelu u okviru programa Umetnost za sve, Kulturnog centra Grad.

Ovoga puta, u subotu 20. aprila umesto kratkih poza inspirisanih opusom jednog umetnika, inspiraciju pronalazimo u jednoj slici, koja je, posle Mona Lize, najpoznatije delo italijanskog renesansnog genija Leonarda Da Vinci-ja. Posle Berninija i ovaj, deveti po redu javni čas crtanja pod pokroviteljstvom je Italijanskog instituta za kulturu.

Cena ulaznica za čas crtanja biće 300 dinara, a ulaznice se mogu kupiti na baru KC Grada već od srede 3. aprila.

View Event →
Fijuk sajam + Lady K, Dekadenca, Indi'saisi
Mar
8
5:00 PM17:00

Fijuk sajam + Lady K, Dekadenca, Indi'saisi

Dreg stiže na Fijuk! Dive i divovi beogradske dreg scene nastupaju za vas na dan žena na najraznovrsnijem sajmu stripova i grafika u Beogradu, Srbiji... Jugi... Od ženstvenog plesa do mizoginog besa, od lipsinka do pevanja sa falšom bez pardona i stresa, ove gigantkinje i gigatroni znaju da će vas ostaviti bez daha. Počinjemo sa programom, kao što ste i navikli, u 5-ak u 5, u Imago klubu, 8. marta.

View Event →
DIVAS NIGHT / Subota 26. januar / Kafe Šupa
Jan
26
9:00 PM21:00

DIVAS NIGHT / Subota 26. januar / Kafe Šupa

(Katarina Rankovic) Lady K + Dekadenca je dvojac koji sarađuje već par godina. Uz jedan klavir i dva mikrofona, vode vas popularnim pesmama kroz svoje latentne ljubavi i egzotične putešestvije!
Ovog januara njihov dom je Kafe Šupa Кафе Шупа, a zadata tema je post-praznično rasplamsavanje i latentno prizivanje prolećne euforije!

View Event →
Kaygie: Drag Show
Dec
16
7:00 PM19:00

Kaygie: Drag Show

U toku ove godine proslavili smo sve dugine boje na raznim mestima sa divnim ljudima, a ovaj put zaokružujemo ovu šarenoliku godinu uz proslavu prvog rođendana kućice #KayGie duo dreg kraljica među svojim najbližima!🦄🌈
Osim simbolične proslave rođendana, očekuje nas program sa nastupima naših vrednih dreg kraljica koje su se i ove godine svojim radom i angažovanjem potrudile da naša scena nastavi da cveta u Beogradu: 🌺🌹🌷🌸

View Event →
BeFem Festival 2018
Dec
2
8:00 PM20:00

BeFem Festival 2018

20:00‒21:00 ◊ Dekadenca i Markiza de Sada predstavljaju: NA IVICI NERVNOG SLOMA (dole)
Kroz formu talk show-a, tombole i edukativnog TV programa, etablirane zvezde beogradskog noćnog
zivota Dekadenca i Markiza De Sada predstaviće se u novom ruhu publici BeFema. Uz obilje smeha, strasti
i emocija, ove vrsne zabavljačice snabdeće vas savetima za domaćinstvo, ekskluzivnim gostovanjima,
kao i najefikasnijim alatima za dekonstrukciju patrijarhata.
Pripremite vaše beležnice i stavite vaše omiljene naušnice. Od ove dve žene možete naučiti svašta ‒ pa
čak i to kako se pravilno nanosi ruž ili u restoranu naručuje najfinija pašta!

View Event →
Socijalistički disko - Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese
Nov
8
7:00 PM19:00

Socijalistički disko - Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese

Muzej Jugoslavije i KC Grad pozivaju vas na promociju muzičke kompilacije i projekta
Socijalistički disko – Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese 1977–1987.

U četvrtak 8. novembra, s početkom u 19 časova, u Kulturnom centru Grad biće održana promocija ploče, muzičke kompilacije i projekta Socijalistički disko – Ples iza jugoslovenske baršunaste zavese 1977–1987.

View Event →
KayGie: Drag Up Your Life All Stars
Nov
3
7:00 PM19:00

KayGie: Drag Up Your Life All Stars

Uz podršku lokalnih dreg kraljica otvaramo prostor za sve one koji bi probali potpuno dreg iskustvo – šminka, odeća, performans. 
Broj mesta za prijavu je ograničen zbog materijala i vremena. Za one koji/e su zainteresovani/e da probaju dreg iskustvo, mogu se prijaviti na fejsbuk ili instagram profilu KayGie.
Program vodi naša omiljena kabare majka i divine diva Dekadenca!

View Event →
Radost Ludost 9! Joyfulness Craziness 9!
Sep
8
8:00 PM20:00

Radost Ludost 9! Joyfulness Craziness 9!

Leto nas raduje, nekad dešavanja pomeramo jer nas i iznenađuje. Zato u septembru, već deveti put u organizaciji Rekonstrukcije Ženski fond, održava se Radost ludost, manifestacija koja kreira javne prostore za razmenu, druženje, solidarne akcije i umrežavanje – subota 8.septembar u 20:00!
Ove godine spremite se za opuštanje, radovanje, druženje i promišljanje. Čekaju vas umetnice, kolektivi, bendovi i radionice za svako srce za sve generacije!
U ULIČNOJ GALERIJI, oživljenom gradskom prolazu koji će ugostiti raznolike umetničke prakse RADOST LUDOST 9 nudi celovečernje druženje!
Veče počinje sa bendovima koji su nastali na Rok kampu za devojčice!
Plovimo zatim sa Lady K + Dekadenca u noć do horizonta, a tamo nas čeka pravo osveženje The Bestbeat !
Kormilo sve vreme ima naša draga Dj-ina Nataša Vranić koja nas uz latino zvuke vadi iz svake muke!
Na palubi imamo i zanimljive stvari a to je TKV koja grafit pravi, a tu okolo Poi se sprema i HuliHop ne drema jer Ivka Koraksić nas okreće dok glava trepće!
Radost ludost podržava izložbu Ulične galerije Surprise , umetnika Nemanja Golijanin.
Veče je zamišljeno da je opušteno, i ko hoće u Cakanu našu donatorsku kutiju nešto da ubaci, neće mu/joj se zameriti, jer sve ide za stipendije Žarana Papić!
Vidimo se jer ovo veče je za ljubav i radovanje!

View Event →
Wyrd Sisters
May
6
7:00 PM19:00

Wyrd Sisters

Veče klasične dreg zabave koje samo za vas pripremaju tri beogradska dreg kvina - DekadencaDajana Ho i Valerie Candy. Ovog puta tema večeri su britanske pop dive, koje prevazilaze granice prostora i vremena!

This evening of classical drag entertainment has been prepared only for you by three Belgrade drag performers - Dekadenca, Dajana Ho and Valerie Candy. This time, the theme of the evening are the British pop divas, who are surpassing boundaries of space and time!

View Event →
DIVAS NIGHT
Apr
28
8:00 PM20:00

DIVAS NIGHT

LadyK i Dekadenca, samo za vas, spremaju DIVAS NIGHT / Walpurgisnacht!
Rezervacije fb page inbox
Muzicki dinar - 100rsd
~~~~~~~~~~~~~~~~
#LadyK #Dekadenca
#HumanWoman #DragQueen
#Live #Singing #Cabaret #Vaudeville #LiveShow #Pianist #Singers
#Kitsch #Camp #Glamour #Pop #Jazz #Showtunes
#DIVASNIGHT #Walpurgisnacht
#Ljutic #Belgrade #Serbia #April #2k18

View Event →
RPDR Balkan: Belgrade’s RPDR Viewing Party S10 Premiere
Mar
23
7:00 PM19:00

RPDR Balkan: Belgrade’s RPDR Viewing Party S10 Premiere

RPDR Serbia startovala je svoje motore pre tačno godinu dana, a od ove nedelje RPDR Balkan pobeđuje!

Nakon uspešno organizovanog kolektivnog gledanja dve sezone popkulturnog fenomena RuPaul's Drag Race u Beogradu, udruženim snagama sa entuzijastima iz Zagreba, oformljena je regionalna organizacija koja će paralelno održavati RPDR Viewing Parties.

(RPDR Balkan:RuPaul's Drag Race S10 Premiere Zagreb Viewing Partyodržava se ovog petka u klubu Pločnik!) 

Belgrade's RPDR Viewing Party nastavlja da prati šta se dešava i u Tajlandskoj verziji šoua, pri čemu glavni fokus ostavlja na ulazak novih takmičarki u Werk room i nastup domaće dreg kraljice u KC Gradu.

19:00 DR Thailand S01E04
20:00 Dekadenca PERFORMANCE
20:30 RPDR Season 10 PREMIERE

Ulaz je BESPLATAN! 

Za sve dodatne informacije, snimke prethodnih okupljanja, aktuelne mimove i gifove, posetite Facebook grupu i Instagram profil.fb.com/groups/RPDRBalkan i instagram.com/RPDRBalkan

View Event →